Biopatika - Nyíregyháza
Írj nekünk - Biopatika - Nyíregyháza
Belépés

Egy ártatlan tévedés, ami megakadályozza abban, hogy mindig fényes, selymes haja legyen...

Hogyan ápoljuk a hajunkat?

A sokat vitatott hajmosás...


Hajgyógyászoktól, fodrászoktól  gyakran kérdezik, milyen gyakran legmegfelelőbb hajat mosni, a naponta elvégzett hajmosás árthat-e?
Ahogy az arcunk és a bőrünk, úgy a fejbőrünk is nap mint nap koszos, poros és izzadt lesz. A rendkívül széles körű samponválasztékból mindenki találhat magának olyan pH-semleges, gyengéd, kíméletesen tisztító sampont, amivel a minden napos hajmosás nem jelent problémát.
Az egyszeri samponozás, illetve csak kis mennyiségű sampon (körülbelül féldiónyi) használata bőven elég lehet. A sampont a tenyerünkben habosítsuk fel és kezdjük a hajvégekkel a samponozást, majd haladjunk a fejbőr felé. Fontos, hogy a sampont teljesmértékben öblítsük ki, lehetőleg langyos vízzel.


Balzsamok, hajöblítők, hajpakolások

A balzsamok és hajöblítők hatása nem a haj táplálásában nyilvánul meg, inkább a könnyű fésülhetőségben játszik szerepet. A hajmosás során a haj külső, tetőcserépszerű lemezkékből álló rétege (cuticula) durvává válik. Hajápoló balzsammal illetve hajöblítővel utóbbi megint simává változtatható és az ezt követő fésülés már nem árthat a hajnak. Ha a lemezkék rendezetten állnak, a haj egészséges és fényes, de ha megsérülnek fénytelenné és töredezetté válik.
A hajöblítők védik a hajat a napsugárzás káros hatásaitól és a hajszárító meleg levegőjétől.


A hajpakolások, hajkúrák valóságos
kényeztetést jelentenek a hajnak. Az ápoló hatóanyagok mélyen a hajszálakba hatolnak,
így a sérült hajat megerősítik.

 

De nem csak a haj mosás alatti folyamatra kell figyelnünk hanem utána különböző cseppekkel is elő tudjuk segíteni a haj egészségességét. Ám ne felejtsük el, hogy hajunkat nem csak kívülről de belülről is ápolnunk kell, ezért vitaminokat és gyógyteákat fogyasszunk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék